Du er her

  • Hjem
  • /
    Amerikansk titt på norske maritime løsninger

Amerikansk titt på norske maritime løsninger

LITT AV HVERT: En fyldig delegasjon fra den amerikanske delstaten Washington er på rundreise i Norge for å se på løsninger som kan bidra til grønnere og smartere havner.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

De besøkende amerikanerne representerer Washington State Department of Commerce og Port of Seattle og møter i Norge både myndigheter, enkeltbedrifter og klynger.

«Norge er ledende innenfor maritim digitalisering og lavkarbonløsninger, og en veiviser for Washingtons strategi», sier Brian Bonlender, direktør for Washington State Department of Commerce, ifølge en nyhetsmelding fra Innovasjon Norge.

«Vi gleder oss til å utforske nye partnerskap», tilføyer Bonlender.

Oslo, Bergen, Ålesund og Trondheim samt noen avstikkere står på besøksprogrammet, som ble innledet mandag og skal avsluttes i morgen.

Rundreisen er planlagt av Innovasjon Norge og er oppfølger til et norsk besøk i Seattle på forsommeren i år.

Inger Solberg, direktør for bærekraft i Innovasjon Norge, ser det som en tillitserklæring at et av USAs store havneområder ser til Norge for å finne gode løsninger.

«Besøket gir norske selskaper mulighet til å knytte kontakter som potensielt kan lede til samarbeid mellom amerikanske myndigheter og innovative norske teknologibedrifter», sier hun.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS