Du er her

  • Hjem
  • /
    Cruisevekst i Hamburg

Cruisevekst i Hamburg

LITT AV HVERT: Hamburg havn melder om besøk av et rekordhøyt antall cruisepassasjerer nå i 2017 og ser at det årlige antallet vil bli enda høyere i 2018.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Etter at årets cruisesesong i den nordtyske storbyen er over, melder havnen at sesongen ga besøk av 810 000 cruisepassasjerer fordelt på 197 skipsanløp – opp fra 722 000 passasjerer fordel på 170 anløp i 2016.

For neste år ser havnen nok en rekord, idet den forventer 880 000 cruisepassasjerer fordelt på 220 anløp.

Sacha Rougier, sjefen i det cruise-koordinerende selskapet Cruise Gate Hamburg (CGH), sier at «i løpet av de siste årene har cruisevirksomheten blitt en viktig økonomisk faktor for byen.»

Havnemyndighetene frister med rabatter for «rene» skip og melder at nær en tredjedel av cruiseskipene som avla besøk i år brukte landstrøm eller LNG mens de lå ved kai.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS