Du er her

  • Hjem
  • /
    De vil ha Erna Solberg på banen i fergetakst-striden

De vil ha Erna Solberg på banen i fergetakst-striden

LITT AV HVERT: Fire fylkeskommuner ber regjeringen og Stortinget om pengestøtte til å drive ned høye fergetakster som har skapt en protestbølge i kyst-Norge.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

De fire fylkeskommunene – Møre og Romsdal, Vestland, Troms og Finnmark samt Nordland – har den nasjonale kommuneorganisasjonen KS i ryggen.

De ser at fergebrukere, næringslivsaktører inkludert, lider under takstforhøyelser som har sammenheng med overgangen fra tradisjonelle ferger til dyrere null- og lavutslippsferger.

Budskapet fra fylkeskommunene og KS, som ble lagt på bordet i dag, går på at staten må bidra mer til finansieringen av fergetilbudet i kyst-Norge.

Alternativet er ifølge budskapet at folk kan føle seg tvunget til å flytte, at berørt næringsliv blir lidende og at det grønne skiftet i ferge- og hurtigbåttrafikken kan møte veggen.

«Fergeopprøret vi ser nå handler om helt andre summer enn det var snakk om under bompengeoppgjøret i fjor», sier Tove-Lise Torve, fylkesordfører i Møre og Romsdal.

«Nå kan en vanlig familie, som er avhengig av ferge i hverdagen, betale mer for ferga enn de gjør for huslånet», tilføyer Torve.

Fergene er avgjørende trafikkårer langs hele kysten, på linje med hovedveiene i andre deler av landet, poengterer Torve og hennes medspillere når de nå henvender seg til landets topp-politikere.

Bjørn Inge Mo, fylkesrådsleder i Troms og Finnmark, sier at «vi har så langt ikke turt å sette i gang omstillingen til utslippsfrie ferger, for vi kan ikke ta sjansen på å belaste innbyggerne med merkostnadene vi vet kan komme.»

De brede interessene bak dagens budskap sier at de vil invitere statsminister Erna Solberg til dialog for å finne en løsning, og at de til våren vil arrangere en nasjonal fergekonferanse.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS