Du er her

  • Hjem
  • /
    Den påtroppende TØI-sjefen heter … Bjørne Grimsrud

Den påtroppende TØI-sjefen heter … Bjørne Grimsrud

NYHET: I ettermiddag ble det avslørt for TØI-folkene og verden for øvrig at Bjørne Grimsrud (57) er ansatt som ny sjef i TØI (Transportøkonomisk institutt), der han med tittelen direktør skal tiltre 1. januar.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Grimsrud kommer fra stillingen som assisterende toppsjef i Statens vegvesen og har tidligere sittet i en rekke ulike stillinger i Vegvesenet og hos andre arbeidsgivere.

I Oslo-baserte TØI skal Grimsrud overta sjefsstolen etter Gunnar Lindberg, som har vært TØI-direktør siden våren 2013. 

«Jeg ser frem til å lede TØI og bidra til å styrke norsk transportforskning, til beste for samferdselssektoren i Norge», sier Grimsrud i en pressemelding fra TØI.

Han tilføyer:

«COVID-19, det grønne skiftet, innovasjon og transportrevolusjonen innen digitalisering, mobilitet i byer og siste fase av Nasjonal transportplan: Sektoren står overfor betydelige utfordringer og muligheter fremover.»

Styrelederen i TØI, Ole A Hagen, sier at «vi gleder oss over å få Bjørne Grimsrud til TØI. I hans nåværende rolle som direktør for økonomi og virksomhetsstyring i Statens vegvesen og stedfortredende vegdirektør kjenner han sektoren, byene og beslutningstakere meget godt.»

Hagen tilføyer at «Grimsrud har meget god forståelse for samfunn og politikk, men også viktige erfaringer innen ledelse, forskningsledelse og internasjonalt arbeid.»

Grimsrud, cand.oecon fra Universitetet i Oslo, har hatt ulike direktørstillinger i både Vegvesenet og i Statsbygg.

Fra tidligere år kan han skilte med å ha vært forskningsleder i Fafo, prosjektkoordinator i Den internasjonale faglige samorganisasjonen (IFS) og rådgiver i Utenriksdepartementet.  

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS