Du er her

  • Hjem
  • /
    Drahjelp til annerledes transport

Drahjelp til annerledes transport

I enda et fremstøt for å få gods flyttet fra landeveien til sjøen, frister myndighetene med pengestøtte på i alt 82 millioner kroner i år til prosjekter av ønsket karakter.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

For mye landeveistransport, for lite sjøtransport, mener myndighetene. Kystverket benytter i denne sammenheng dette bildet. Illustrasjon: Midnordic Green Transport Corridor - NECL II.Bakgrunnen er å finne i statsbudsjettet for 2017:

Det byr på en treårig insentivordning som skal gi tilskudd til hva Samferdselsdepartementet omtaler som «prosjekter som bidrar til å realisere nye sjøtransporttilbud, eller i særlige tilfeller oppgraderer eksisterende tilbud, mellom havner i EØS-området.»

Kystverket administrerer ordningen og er nå ute etter søknader om tilskudd. I den anledning skal Kystverket holde informasjonsmøter om ordningen i Oslo 21. februar og i Bergen 22. februar.

Sven Martin Tønnessen, avdelingsdirektør i Kystverket, poengterer at «etablering av nye sjøtransporttilbud kan noen ganger forhindres av høye oppstartskostnader og lave godsvolum i oppstartsfasen.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS