Du er her

  • Hjem
  • /
    Fra vei til sjø og bane – ikke helt som tenkt

Fra vei til sjø og bane – ikke helt som tenkt

NYHET: Gjennom mange år har det vært mye flagging av ambisjoner om å få godstransport over fra vei til sjø og bane, men nå foreligger enda et signal om at utviklingen ikke har gått helt som tenkt.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn


I en felles uttalelse i dag viser Kystrederiene, Norske Havner og Norges Rederiforbund til at Stortinget i 2016 vedtok et mål om at 30 prosent av veitransporten som går over 30 mil skulle overføres til sjø og bane innen 2030, men som de skriver:

«Nå viser en rapport utarbeidet av Menon Economics at Stortinget og regjeringen ikke har fulgt opp sitt eget mål med tilstrekkelige tiltak og bevilgninger.»

De tre bak fellesuttalelsen ser det som opplagt at målet fra 2016 ikke kan nås og leverer forslag til hva som bør inngå i et krafttak for å få fortgang i utviklingen.

De leser rapporten fra Menon Economics slik at «det har vært liten eller ingen godsoverføring fra vei til sjø siden målet ble satt.» 
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS