Du er her

  • Hjem
  • /
    Göteborg Havn gir rabatt for LNG-skip

Reduserer havneavgiftene:

Göteborg Havn gir rabatt for LNG-skip

Fra 2015 vil skip som går på flytende naturgass (LNG) få vesentlige avslag i havneavgiftene i Göteborg Havn, melder havneselskapet i en pressemelding.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Rabatten er på 30 prosent og vil vedvare i fire år. Målet er å oppmuntre skipsselskapene til å ta bruk renere drivstoff.

Havnesjef Magnus Kårstedt uttaler at han i lang tid har hatt tro på at LNG er fremtidens drivstoff for skip. – Dette initiativet er helt i tråd med vår ambisjon om å redusere miljøpåvirkningen fra skipsfarten samt å skape et bærekraftig nav for godshåndtering i Skandinavia, sier han.

Det er betydelige miljøfordeler ved å bruke LNG i skip og i industrien. Svovel- og partikkelutslipp blir redusert til nesten null, nitrogenforbindelser med 85-90 prosent og CO2 med 25 prosent.

Se hele pressemeldingen her

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS