Du er her

  • Hjem
  • /
    Klimajobben viktigst, sier Hareide

Klimajobben viktigst, sier Hareide

LITT AV HVERT: Hovedoppgaven for den nye samferdselsministeren blir å arbeide med klimakrisen, fastslo minister Knut Arild Hareide selv da han i ettermiddag mottok nøkkelen til sitt ministerkontor.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Nøkkelen ble overlevert av Hareides forgjenger, Jon Georg Dale, som har sittet i ministerstolen i nær halvannet år.

En ministerpost fra forgjengerens Fremskrittspartiet til nykommerens Kristelig Folkeparti – det kunne på forhånd tenkes at seansen ville bli preget av stive ansikter, men slik ble det ikke:

Seansen ble istedenfor preget av gemyttlighet og utveksling av pene ord, foruten blomster, de to imellom.

Klima, trafikksikkerhet, infrastruktur

På det mer alvorlige plan gjorde Hareide det klart at verden står overfor en klimakrise, og han sa at «det blir min hovedoppgave.»

Etterpå listet Hareide opp trafikksikkerhet og dernest infrastruktur som stikkord for hva han gleder seg til å ta fatt på.

På vei ut av kontoret fikk Dale med seg noen varme ord fra Hareide, som takket forgjengeren «for den imponerende jobben du har gjort.»

Hareide tilføyde at «du er en politiker som gjør Norge bedre» og at «du kan gå ut med hodet høyt hevet.»

Noen formaninger med på veien

Allerede før nøkkeloverrekkelsen ble noen velkomstord til Hareide, med enkelte formaninger mellom linjene, sendt ut fra ulike hold i samferdselssektoren, blant dem Statens vegvesen og Norsk elbilforening.

I en pressemelding fra vegvesenet sa vegdirektør Ingrid Dahl Hovland at «vi ser fram til å samarbeide nært og godt med den nye samferdselsministeren. Knut Arild Hareide kjenner vei- og transportsektoren og Statens vegvesen godt fra før, blant annet som leder for Stortingets transport- og kommunikasjonskomité.»

Vegdirektøren tilføyde: «Både vegvesenet og store deler av transportsektoren er midt inne i en omfattende omstilling hvor god dialog mellom statsråden og transportetatene er viktig.»

I en pressemelding fra Norsk elbilforening gjorde generalsekretær Christina Bu det klart at foreningen har høye forventninger til Hareide som minister. «Hareide har fulgt elbilsatsingen i lang tid fra sin tid som leder i transportkomiteen. Han har vært en positiv og kunnskapsrik støttespiller av elektrifiseringen av bilparken», sa Bu.

Hun tilføyde at «få andre klimatiltak har potensial til å kutte så mye utslipp som det elbiler kan. Derfor er det viktig at samferdselsministeren sikrer at det fremdeles lønner seg å velge elbil.»

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS