Du er her

  • Hjem
  • /
    København-testing av avansert reiseplanlegger

København-testing av avansert reiseplanlegger

LITT AV HVERT: En avansert reiseplanlegger er blant det som skal vises frem under kommende ukes internasjonale stormønstring omkring intelligente transportsystemer (ITS) i København.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

MinRejseplan, et pilotprosjekt som kommende uke skal testes og evalueres, er en multimodal app som integrerer en lang rekke transportformer, både offentlige og private.

København, vertsbyen for stormønstringen, er blant dem som forteller om store forventninger til appen:

«I København er det vår klare visjon å gjøre byen CO2-nøytral i 2025, og MinRejseplan-løsningen kan være et skritt på veien til at flere københavnere velger å la bilen stå og foretrekker kollektivtransporten istedenfor», sier Steffen Rasmussen, prosjektsjef i teknikk- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Appen er en videreutvikling av en lignende løsning som tidligere er lansert i Nordjylland, støttet av statlige utviklingsmidler.

Den københavnske testversjonen utvikles med støtte fra både staten og en rekke andre interesser innen transportsektoren.

Krefter bak appen ser for seg at den kan utvikles til å omfatte enda flere transportformer, eksempelvis innenriksfly, og bli nasjonalt dekkende.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS