Du er her

  • Hjem
  • /
    Modernisert sjøvei til Oslo

Modernisert sjøvei til Oslo

Etter omfattende oppgraderingsarbeider, er sjøveien inn til og ut fra Oslo å anse som tryggere enn før, for både store og små fartøyer.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Det som har skjedd i Oslofjorden mellom Oslo og Drøbak det siste halvannet året kan på sett og vis sammenlignes med ombygging av en gammel riksvei til en moderne motorvei.

Skipsleden på strekningen er utdypet, grunner er fjernet, merkingen er fornyet.

Ferdigstillingen av prosjektet ble denne uken markert med en aldri så liten seremoni ute i fjorden, der samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen var blant notabilitetene.

En nøkkelmann bak den nye merkingen, Steinar Hansen i Kystverket, serverte et eksempel på hvorfor sjøveien nå er å anse som tryggere, idet han poengtere at det er tilrettelagt for bedre trafikkseparering av store fartøyer.

«Før prosjektet måtte de største laste- og cruiseskipene over i motsatt skipslei for å styre unna grunner. Dette kunne skape farlige situasjoner», sa Hansen.

Kystdirektøren, Kirsti L. Slotsvik, sa at «prosjektet reduserer risikoen for ulykker som kan sette både helse og miljø i fare.»

Et resultat av oppgraderingen er at alle sjømerkene på strekningen nå er utstyrt med solceller og dermed selvforsynte med strøm, noe som ifølge Kystverket gir økt driftssikkerhet samt lavere drifts- og vedlikeholdskostnader.

Kystverket opplyser at oppgraderingen av sjøveien samlet har kostet oppunder 200 millioner kroner.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS