Du er her

  • Hjem
  • /
    Rusfrie båtførere, takk …

Rusfrie båtførere, takk …

LITT AV HVERT: Kanskje ikke udelt populært i alle kretser, men det forhindrer ikke MA – Rusfri Trafikk fra å etterlyse et lovverk som krever samme promillegrense for fritidsbåtførere som for motorkjøretøyførere på veiene.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Organisasjonen skriver i en nyhetsmelding at «fart, rus og manglende sikkerhetsutstyr er de viktigste ulykkesfaktorene både på sjøen og på veiene.»

En undersøkelse gjennomført av Kantar TNS i 2017 viser ifølge MA – Rusfri Trafikk at 7 av 10 nordmenn vil ha lavere promillegrense til sjøs.

«En promillegrense på 0,2 vil representere en harmonisering med promillegrensen i veitrafikken, samt for større båter og skip», skriver MA – Rusfri Trafikk.

«Det bør også på sjøen bli innført grenser for rus av andre stoffer, legemidler og narkotika, slik det siden 2012 er håndhevet på veien.»

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS