Du er her

  • Hjem
  • /
    Toppmøte om høye fergetakster

Toppmøte om høye fergetakster

LITT AV HVERT: Fire regjeringsmedlemmer inviterer seks fergetakst-protesterende fylkeskommuner til et møte mandag, ifølge Samferdselsdepartementet med det formål å etablere «et felles økonomisk faktagrunnlag om situasjonen som har oppstått.»

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Bakgrunnen for møtet er en nylig sterk økning av fergetakstene og protestbølgen økningen har medført i kyst-Norge.

De fire som inviterer til mandagens møte er samferdselsminister Knut Arild Hareide, kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup, distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland samt klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn.

De seks invitere fylkene er Rogaland, Vestland, Møre og Romsdal, Trøndelag, Nordland samt Troms og Finnmark. Også KS, kommunesektorens organisasjon, er invitert.

Ministrene ønsker at fylkeskommunene legger på bordet «en foreløpig vurdering av kostnader og inntekter knyttet til den fylkeskommunale fergedriften, særlig overgangen til nullutslippsløsninger.»

I tillegg er fylkeskommunene blitt bedt om innen 15. mars å levere «en grundig redegjørelse for de økonomiske sidene av saken.»

 

Aktuell lesing:

De vil ha Erna Solberg på banen i fergetakst-striden

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS