Du er her

  • Hjem
  • /
    Utslippsfritt lasteskip i vente

Utslippsfritt lasteskip i vente

LITT AV HVERT: Et utslippsfritt lasteskip – og det er snakk om intet mindre enn «verdens aller første» sådanne – er ifølge klasseselskapet DNV GL i ferd med å bli virkelighet langs norskekysten.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

I en nyhetsmelding fra DNV GL i dag blir det forklart at to vareeiere – Felleskjøpet Agri og HeidelbergCement – går sammen om å tilby en transportkontrakt og samtidig utfordrer rederier og verft til å bli med for å få realisert et utslippsfritt skip.


En av flere mulige løsninger for den aktuelle typen kystbulkskip er presentert av Vard Verft, ifølge DNV GL


Klasseselskapet skriver at «verdens aller første utslippsfrie lasteskip bli når en realitet på norske-kysten» og at detaljer skal presenteres fredag denne uken, under en seanse der statsråd Sveinung Rotevatn skal delta.


«Vi var først i verden med nullutslipps, helelektriske ferger», skriver DNV GL, som tilføyer: «Dette nye skipet blir ikke helelektrisk. Til det er seilingsavstanden for lang. Men det blir utslippsfritt.»
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS