Du er her

  • Hjem
  • /
    Til kamp mot Afrikas mange stygge trafikkulykker

Til kamp mot Afrikas mange stygge trafikkulykker

LITT AV HVERT: Et nytt afrikansk observatorium for trafikksikkerhet er tenkt som et bidrag til mindre stygge trafikkulykke-statistikker i Afrika.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Tre globale aktører – World Bank, Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) og International Transport Forum (ITF) – har signert en samarbeidsavtale med tanke på å etablere et Road Safety Observatory som skal dekke afrikanske land.

Det påtenkte observatoriet ble i dag løftet frem i Leipzig under åpningen av ITFs 2018-storsamling for titalls transportministre og hundretalls andre med interesser i den globale transportsektoren.

Trafikksikkerhet er et hovedtema under den tre dager lange samlingen i regi av den OECD-tilknyttede tankesmien ITF.

Afrikanske land figurerer med trafikkulykke-statistikker som sett med eksempelvis europeiske øyne er veldig stygge. Det påtenkte observatoriet skal underbygge afrikanske lands arbeid med å bedre trafikksikkerheten.

ITFs generalsekretær, Young Tae Kim, sa at «Afrika har to prosent av verdens biler, men 20 prosent av antallet trafikkomkomne. Kontinentet må settes i stand til å takle dette problemet.»

Observatoriet skal bidra til systematisk innsamling av trafikkulykkedata og analysering av slike data, dessuten til utveksling av trafikksikkerhetskunnskaper.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS