Du er her

  • Hjem
  • /
    Et innledende grønt lys for Boeing 737 MAX

Et innledende grønt lys for Boeing 737 MAX

NYHET: USAs luftfartstilsyn ga i dag en grunnleggende tillatelse som betyr at den katastrofeutsatte flytypen Boeing 737 MAX ventelig i løpet av få måneder blir klarert for kommersielle flyvninger igjen.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

All verdens aktive Boeing 737 MAX-maskiner, i alt rundt 400, ble i mars 2019 satt på bakken som følge av to flykrasj – et i Indonesia i oktober 2018 og et i Etiopia i mars 2019 – som krevde tilsammen 346 menneskeliv.

I lang tid etter at flytypen fikk flyforbud fortsatte produsenten Boeing å bygge nye eksemplarer, med den følge at verdens samlede MAX-flåte nå teller rundt 800 maskiner.

Det amerikanske tilsynet (FAA, Federal Aviation Administration) ser for seg at også andre luftfartstilsyn rundt om i verden i nær fremtid vil gi flytypen grønt lys for fly igjen.

Samtidig har FAA gjort det klart at samtlige MAX-fly må være sikkerhetsmessig oppgradert, og at MAX-piloter må gjennom treningsprogrammer, før alt vil være klart for kommersielle flyvninger.

Ikke bare koronakrisen, men også mange uttalelser fra passasjerer om at de vil kvie seg for å sette seg i MAX-fly, gjør det usikkert om flytypen i det lange løp vil gjøre suksess.

Norwegian er blant de av verdens flyselskaper som har Boeing 737 MAX i sine flåter.  

 

Aktuell lesing:

 

737 MAX – den dyrekjøpte lærepengen

Luftfarten – før og etter 737 MAX-ulykkene


 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS