Du er her

  • Hjem
  • /
    TØI-sjef Gunnar Lindberg på vei «ut i det ukjente»

TØI-sjef Gunnar Lindberg på vei «ut i det ukjente»

LITT AV HVERT: Sjefen i Transportøkonomisk institutt (TØI), direktør Gunnar Lindberg (58), meddelte i ettermiddag sine medarbeidere at han har sagt opp stillingen, forklart med at «etter syv år trenger jeg å gjøre noe nytt.»

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Lindberg skriver i en e-post til medarbeiderne – de fleste av dem holder hjemmekontor nå i koronatiden – at TØI for ham er «drømmearbeidsplassen med meningsfull forskning og fantastiske kolleger», men at «det er på tide å gjøre noe nytt; se om jeg kan utvikle meg på nye måter.»

«Det dårligste jeg vet er en leder som fastner i gamle spor», tilføyer han. «Den mest spennende måten å finne noe nytt på er å kaste seg ut i det ukjente. Litt som en interrail-reise på 80-tallet.»

Overraskende for mange TØI-medarbeidere at Lindberg vil slutte, men for dem som kjenner hans før-TØI-rulleblad ikke voldsomt overraskende at han vil søke ny luft.

I e-posten skriver Lindberg at et motiv nummer to for ham er at «det er bra for TØI om noen driver videre med nye ideer», at «TØI har fantastiske fremtidsutsikter» og at «en annen direktør kan bruke dem bedre enn jeg.»

Lindberg, som er svensk og i sine TØI-år har pendlet mellom familien hjemme i Sverige og sjefskontoret i Oslo, har seks måneders oppsigelse og ser for seg at han vil forlate TØI godt utpå høsten.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS