Du er her

  • Hjem
  • /
    Tro på elfly i Norge innen 2030

Tro på elfly i Norge innen 2030

LITT AV HVERT: Norge bør være en arena for utvikling, testing og tidlig implementering av elfly, foreslår Luftfartstilsynet og Avinor i en rapport utarbeidet på oppdrag fra Samferdselsdepartementet.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Dette og flere andre forslag til et norsk elflyprogram fremkommer i rapporten Forslag til program for introduksjon av elektriske fly i kommersiell luftfart, som forslagsstillerne denne uken overlevert til samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Luftfartstilsynet og Avinor mener ifølge rapporten at de første ordinære innenriks ruteflyvninger i Norge kan være elektrifisert innen 2030.

«Verden står overfor en klimakrise, og transportsektoren må ta noen av de største utslippsreduksjonene», sier samferdselsministeren. «Vi er nødt til å levere på dette, og elfly kan være en del av løsningen.»

Forslagene i den nye rapporten skal nå ut på høring.

 

Aktuell lesing:

Langsiktig ønskedrøm eller snart realitet?

Norge – ideelt for elfly

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS