Du er her

  • Hjem
  • /
    Bergen bystyre får ikke uttale seg om NTP

Bergen bystyre får ikke uttale seg om NTP

LITT AV HVERT: Koronakrisen gjør at bystyret i Bergen ikke får uttale seg om den nye NTP-en. Knapp frist gjør at det blir vanskelig for Bergen kommune å gi en samlet uttalelse i tide.

Av OTTO VON MÜNCHOW (TEKST OG FOTO)
Frilansjournalist, Bergen

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Opposisjonen i Bergen klager over at bystyret ikke får behandlet Statens vegvesens innspill til prioriteringer i Nasjonal transportplan (NTP) for perioden 2022–33. Det har høringsfrist 14. mai.

Bystyret i Bergen hadde videomøte onsdag 22. april, men da stod ikke NTP-en på dagsorden. Neste bystyremøte er satt til 27. mai, nesten to uker etter høringsfristen.

Koronakrisen, påskeferie og stort arbeidspress er forklaringen fra byrådet på at bystyret i Bergen ikke rekker å behandle planen innen fristen.

Fremdriftsplanen til Bergen kommune er nå at utvalg for miljø og byutvikling skal utforme en foreløpig høringsuttalelse som sendes departementet til fristen. Deretter skal bystyret vedta en endelig uttalelse på bystyremøtet 27. mai. Denne ettersendes departementet.

Partiene som sitter i opposisjon mener dette blir en udemokratisk prosess som i realiteten fratar bystyret mulighet til å uttale seg om det som regnes som en av de viktigste politiske sakene som skal behandles i vår.

Embetsverket i Samferdselsdepartementet uttaler at invitasjonen til innspill ble sendt ut i november i fjor. Tidlig i desember ba KS på vegne av fylkeskommunene om utsettelse. Det samme gjorde Bergen kommune. De fikk ikke utsatt høringsfristen.

«Vi har ikke mottatt formelle henvendelser om problemer med fristene ut over brev fra KS, og Bergen kommune, men har fått en henvendelse per telefon fra Innlandet», skriver departementet i en e-post.

«Vi har invitert til høring på svar på oppdrag til de statlige transportvirksomhetene, og denne høringen har frist 1/7».

Samferdselsdepartementet opplyser at det er planlagt regionvise møter i politisk kontaktgruppe med fylkeskommuner og de fire største byene tidlig i høst. Dato er ikke bestemt. Hvis dette legges opp som tidligere, er det aktuelt med inntil tre politikere og to fra administrasjonen i hvert fylke og hver by. Fra departementet møter politisk ledelse.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS