Du er her

  • Hjem
  • /
    En flyttejobb unnagjort

En flyttejobb unnagjort

LITT AV HVERT: Etter overflytting i helgen av veldige mengder utstyr fra Istanbuls gamle flyplass, er byens og Tyrkias nye storflyplass – med ambisjoner om å vokse seg til verdens travleste – for alvor tatt i bruk.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Med en kapasitet i utgangspunktet på 90 millioner årlige passasjerer, er den allerede blant verdens største.

Men ambisjonene sier at den skal bygges mye større, med flere terminaler og rullebaner, for om mindre enn 10 år å kunne håndtere 200 millioner passasjerer årlig.

Flyplassprosjektet, et av president Erdogans prestisjespekkede gigantprosjekter, har høstet massevis av kritikk for det ene og det andre.

Påstandene om et tempo som har gått på arbeideres liv og helse løs har eksempelvis vært mange, det samme gjelder påstandene om at naturvernhensyn ikke er blitt tilstrekkelig vektlagt.

Tanken bak å gjøre flyplassen veldig stor er at den – og dermed Turkish Airlines – skal stjele transfertrafikk fra andre flyplasser, som den i Dubai og den i Frankfurt.

 

Aktuell lesing:

Tyrkisk storsatsing på infrastruktur

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS