Du er her

  • Hjem
  • /
    Et bidrag til kampen mot ruspåvirket kjøring

Et bidrag til kampen mot ruspåvirket kjøring

Det EU-drevne forskningsprosjektet DRUID, ett av utallige bidrag til kampen mot trafikkulykker forårsaket av kjøring i ruspåvirket tilstand, er blitt hedret med en internasjonal pris.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

TØI-forskerne Terje Assum (t.v.) og Knut Veisten, to av mange fagfolk fra her og der i Europa som deltok i DRUID og dermed er blant prisvinnerne. Foto: F. Dahl Prisen bærer navnet Widmark Award og ble under en konferanse i Brasil nå i høst tildelt DRUID (Driving under the Influence of Drugs, Alcohol and Medicines) av nonprofit-organisasjonen ICADTS (International Council on Alcohol, Drugs and Traffic Safety).

Mange titalls fagfolk fra 18 europeiske land – inklusive Norge, representert med folk fra Folkehelseinstituttet og Transportøkonomisk institutt (TØI) – deltok i DRUID. Prosjektet ble gjennomført i årene 2006–2011.

DRUID hadde som mål å kartlegge omfanget av problemer knyttet til kjøring i ruspåvirket tilstand samt å utvikle og evaluere målrettede mottiltak. 

Widmark-prisen, etablert i 1965, er til for å hedre grupperinger og personer som på fremstående vis har bidradd til bekjempelse av ruspåvirket kjøring i trafikken.

Prisen er oppkalt etter den svenske professoren Erik M.P. Widmark (1889–1945), kjent for å ha utviklet en metode for måling av blodets alkoholinnhold.

Mer om DRUID:

  • Mindre promillekjøring nå enn i 1980-årene (Samferdsels papirutgave nr. 10/2009 - også på nett)
  • Hva nå med rus i trafikken? (Samferdsels papirutgave nr. 8/2011
  • Strenge etiske krav umuliggjør beregning av ulykkesrisiko. (Samferdsels papirutgave 10/2005)

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS