Du er her

  • Hjem
  • /
    Hordfast – eller ikke Hordfast

Hordfast – eller ikke Hordfast

LITT AV HVERT: Fylkespolitikerne i Vestland klarer ikke å enes om prioriteringen av Hordfast, brosambandet som er tenkt å forbinde Bergenshalvøyen med Stord og er et av de store prosjektene som skal gjøre Kyststamveien mellom Bergen og Stavanger fergefri.

Av OTTO VON MÜNCHOW
Frilansjournalist, Bergen

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

I forbindelse med den nye NTP 2022–2033 er fylkes- og kommunepolitikere i Norge blitt bedt om å komme med høringsuttalelser til forslag til prioriteringer fra Statens vegvesen. Det har ført til intens tautrekking mellom partiene i Vestland fylke.

I forrige NTP fikk vestlandsfylkene dårlig uttelling på statlige midler til veiprosjekter blant annet fordi fylkene ikke gjorde klare prioriteringer. Derfor har nye Vestland fylke gått inn for å prioritere strengere.

I begynnelsen av mai kom fylkesutvalget med sin innstilling. Der ble strekningen Arna–Voss satt på toppen av prioriteringslisten. Det vises til at denne strekningen er rasutsatt og at sikkerhet for trafikanter må vektlegges. Deretter ble prosjekter på E134 og E39 nevnt, men ikke Hordfast (selv om broprosjektet, hvis det realiseres, blir en del av E39).

Opposisjonen med Høyre og Frp raste og pekte på at en slik prioritering ville skyve det store broprosjektet ut i tid. Kommuner i Sunnhordland truet med å trekke seg ut av Vestland fylke. Konfliktnivået eskalerte raskt.

Det var strid til siste slutt frem til fylkestinget skulle vedta endelig høringsuttalelse i forrige uke. Fylkespolitikerne kom frem til et slags kompromiss. E16 mellom Arna og Voss er fortsatt prioritert på topp.

Hordfast er ikke nevnt med et ord i høringsuttalelsen. Det nærmeste er dette: «Fylkestinget beholder visjonen om en fergefri E39». I realiteten overlater dermed Vestland fylke til Stortinget og vedta Hordfasts videre skjebne.

 

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS