Du er her

  • Hjem
  • /
    Svensk tommel opp for nattog Malmö–Köln–Brussel

Svensk tommel opp for nattog Malmö–Köln–Brussel

LITT AV HVERT: I en sluttrapport til Sveriges regjering fremholder Trafikverket at en første offentlig støttet satsing på nattog til Kontinentet bør skje på strekningen Malmö–Köln–Brussel.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Da rapporten forelå denne uken, gjorde infrastrukturminister Tomas Eneroth det umiddelbart klart at han har til hensikt å arbeide videre for å gjøre nattog mellom Sverige og Kontinentet til virkelighet i løpet av noen år.

Rapportens forslag om Malmö–Köln–Brussel som en første satsing kommer ikke overraskende på folk som har fulgt med i Trafikverkets utredningsarbeid, som er utført på oppdrag fra regjeringen.

Trafikverket understreker at avtaler med berørte land må komme på plass for at den aktuelle nattogforbindelsen kan bli virkelighet.

I Trafikverkets vurdering kan nattogstrafikk her komme i gang tidligst i 2022–2023.

Infrastrukturminister Eneroth sier ifølge nyhetsbyrået TT at han vil se til at Trafikverket får i oppdrag å arbeide videre med nattogstrafikk til Kontinentet.

«Vi behøver mer nattogstrafikk og tog generelt ut i Europa, ikke minst i en situasjon der vi kanskje kommer til å ha bekymringer med å opprettholde flytrafikken», sier Eneroth.

 

Aktuell lesing:

Tog til kontinentet – ting skjer

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS