Du er her

  • Hjem
  • /
    Fornyet satsing på en nordeuropeisk megaregion

Fornyet satsing på en nordeuropeisk megaregion

LITT AV HVERT: Skandinaviske og nordtyske politikere satser på ny fart i et arbeid som kan resultere i «en grønn megaregion i Nord-Europa.»

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Satsingen skjer i regi av den grenseoverskridende organisasjonen STRING, som nå – etter at blant andre Oslo kommune og Viken fylkeskommune de siste par årene er blitt medlemmer – representerer i alt fem byer og syv regioner i aksen Hamburg–Oslo.

Hittil i sin to tiår gamle eksistens har ikke STRING oppnådd noen voldsom skandinavisk oppmerksomhet, men bildet kan tenkes å bli annerledes ved at organisasjonen nå satser på OECD (Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling) som støttespiller.

Representanter for STRING og OECD skal fredag denne uken komme sammen i Paris. Det er lagt opp til at OECD da skal komme med anbefalinger om hvordan STRING kan oppnå kompetanse innen grønne teknologier og bærekraftig infrastruktur.

Mer endelige anbefalinger fra OECD ventes foreligge tidlig neste år.

Tidlig i mai i år skal STRING arrangere et seminar i Oslo.

En oppgradering av jernbaneforbindelsen mellom Hamburg og Oslo står sentralt i STRINGs arbeid.

Anne Beathe Tvinnereim, fylkesråd for klima og miljø i Viken fylkeskommune, sier i en nyhetsmelding fra STRING i dag at «STRINGs medlemmer har i fellesskap en enestående mulighet til å bli en grønn megaregion. Sammen har vi kraft til å konkurrere med hele verden.»

Tvinnereim, som er medlem av politisk forum i STRING, tilføyer:

«Tilgang til spisskompetanse og kvalifisert arbeidskraft krevet et stort befolkningsgrunnlag. Kun i fellesskap med andre nærliggende regioner og byer i nabolandene har vi mulighet for å bli et attraktivt sted hvor investorer, virksomheter og høytutdannet arbeidskraft kommer for å utvikle, teste og eksportere grønne teknologier i stor skala.»

 

Aktuell lesing:

Hvis Norden tenkte stort om infrastruktur …

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS