Du er her

  • Hjem
  • /
    Svensk klimatilpasning

Svensk klimatilpasning

LITT AV HVERT: Flere varmegrader, økte nedbørsmengder, høyere havnivå, mer ekstremvær … I Sverige har Trafikverket overlevert regjeringen en rapport om arbeidet med å tilpasse landets veier, jernbaner og infrastruktur for øvrig til et annerledes klima.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Eva Liljegren, Trafikverkets nasjonale koordinator for klimatilpasning, sier at etaten i den nye rapporten for første gang har sammenstilt alt det etaten har gjort innen klimatilpasning og at «det er ganske mye.»

Dette årets ikke helt alminnelige sommer blir nevnt i rapporten:

«Sommeren 2018 med oversvømte veier, blødende asfalt, solslyng, innstilte tog på grunn av varmebølger og skogbranner viste tydelig hvor sårbar infrastrukturen er.»

Trafikverket ser en fremtid der «de uvanlige værhendelsene som inntreffer allerede i dag kommer til å inntreffe oftere» og der «de mest ekstreme værhendelsene kommer til å være mer ekstreme enn de som inntreffer i dag.»

Trafikverket arbeider med klimaspørsmålet på to fronter:

Arbeidet går dels ut på å redusere transportens klimapåvirkning ved å begrense utslippene, og dels på å iverksette tiltak for å gjøre infrastruktueen i stand til å takle klimaforandringer som uansett ventes gjøre seg gjeldende.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS