Du er her

  • Hjem
  • /
    Svenskene i gang på norske jernbanespor

Svenskene i gang på norske jernbanespor

LITT AV HVERT: Fire–fem minutter etter programmert ankomsttid, OK, men den statlige svenske togoperatøren SJs passasjertog hadde funnet veien fra Trondheim og ankom i ettermiddag Oslo S …

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Innpå et år etter at SJ vant foran statlige norske Vy i konkurransen om å få drive persontogtrafikk i vel 10 år på store deler av det norske jernbanenettet nord for Oslo, var dagen for oppstart kommet.

På perrongen i Oslo ventet samferdselsminister Knut Arild Hareide og et koronabegrenset antall øvrige notabiliteter – foruten, mer tilbaketrukket, en håndfull nysgjerrige fra den allmenne hop.

SJ Norge, som svenskene kaller seg her i landet, skal under merkenavnet Nord betjene Dovrebanen, Nordlandsbanen, Raumabanen, Rørosbanen, Meråkerbanen, Trønderbanen og Saltenpendelen. 

Den svenske togoperatøren har over 30 års erfaring fra et konkurranseutsatt marked hjemme i Sverige, der en undervirksomhet av norske VY (tidligere kjent som NSB), lenge har gjort seg gjeldende i konkurransen.

«Dette er en stor dag for oss i SJ Norge», sa Sverre Høven, adm. direktør i SJ Norge, i dag. «Vi har jobbet på spreng for å bli klare.»

Han og hans folk har klart uttalte ambisjoner om å få flere reisende over på tog, og et bonuspoengprogram er blant det de i så måte skilter med. 

Høven poengterte at koronaen har skapt spesielle utfordringer for oppstarten, men han sa:

«Alle aktører innen reiseliv, samferdsel og ikke minst turisme har tøffe tider. Det er ikke mer synd på oss enn andre. Vi får brette opp ermene og frakte norske turister til steder det er verdt å reise til.»

 

Aktuell lesing:

Fortsatt norsk på Bergensbanen

Sverige tungt inn på norske jernbanespor

Til Norge med svensk konkurranseerfaring

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS