Du er her

  • Hjem
  • /
    1200 milliarder i ny NTP

1200 milliarder i ny NTP

NYHET: I sitt forslag til Nasjonal transportplan (NTP) 2022–2033, som ble offentliggjort klokken 12 i dag, legger regjeringen til grunn en samlet økonomisk ramme på rundt 1200 milliarder kroner over tolv år.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

I rammen inngår 1 076 mrd. kroner i statlige midler og 123 mrd. kroner i bompenger.

«Dette er ambisiøst», sa samferdselminister Knut Arild Hareide da han sammen med statsminister Erna Solberg, kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby samt barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad redegjorde for planens innhold.

Den statlige rammen er, slik regjeringen oppsummerer, fordelt slik:

510 mrd. kroner til riksveier, 52 mrd. kroner til tilskudd til fylkesveier, 393 mrd. kroner til jernbaneformål, 33 mrd. kroner til kystforvaltning, 80 mrd. kroner til tiltak i byområdene, 5 mrd. kroner til lufthavner og 3 mrd. kroner til satsinger på tvers av transportsektorene.

Les den nye transportplanen (Meld. St. 20 (2020–2021)

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS