Du er her

  • Hjem
  • /
    NYHETER
  • /
    219 timer ekstra i bilkø i løpet av et år

Mexico City:

219 timer ekstra i bilkø i løpet av et år

I 2015 overtok den mexikanske hovedstaden, Mexico City, den tvilsomme æren det må være å toppe rankingen over byene i verden med størst trafikkproblemer. I løpet av et år sitter gjennomsnittsbilisten i Mexico City 219 timer i kø, sammenlignet med om veiene hele tiden var køfrie.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Dermed har Istanbul mistet toplassen på denne rankingen. TomTom Traffic Index 2016 viser trafikksituasjonen i byer over hele verden og er nå offentliggjort for femte år på rad. Den store nyheten i år er at Mexico City har overtatt tronen fra Istanbul, som den mest trafikkerte byen i verden. Bilførere i den meksikanske hovedstaden kan regne med å bruke 59 % ekstra reisetid sittende fast i trafikken når som helst på dagen, og opp til 103 % ekstra reisetid i kveldsperioder - sammenlignet med når det er fri flyt i trafikken. 

De andre byene i toppen av rangeringen er Bangkok (57 %), Istanbul (50 %), Rio de Janeiro (47 %), og Moskva (44 %). Dette var ifølge TomTom de fem byene med mest trafikk i verden i 2015. TomTom Traffic Index vurderer data for trafikksituasjonen i 295 byer i 38 land på seks kontinenter. Indeksen bygger på 14 milliarder datapunkter som er akkumulert over åtte år.

Økt trafikk over hele verden

TomToms historiske data viser på verdensbasis en 13 % økning i trafikkproblemer siden 2008. Men, det mest påfallende er forskjellene mellom kontinentene. Mens Nord-Amerikas trafikkproblemer har økt med 17 %, har Europas økt med 2 %. Dette kan være en indikator på en økonomisk vekst i Nord-Amerika, og økonomisk tilbakegang i Europa. De europeiske tallene er sterkt påvirket av søreuropeiske land som Italia (-7 %) og Spania (-13 %), der det har vært en markant nedgang i trafikkproblemer de siste åtte årene, skriver TomTom i en åressemelding  

- TomTom Traffic Index offentliggjøres hvert år for å hjelpe sjåfører, byer og transportplanleggere med å forstå trender i trafikken, men viktigst av alt, også hvordan trafikken kan forbedres globalt. Vi ønsker at alle skal tenke på hvordan de kan redusere tiden de bruker i trafikken hver dag - og til å innse at vi må jobbe sammen for å løse utfordringene i trafikken. Hvis bare fem prosent av oss endret våre reiseplaner, vil vi forbedre reisetiden på de største motorveier med opptil 30 prosent. Sammen kan vi kvitte oss med trafikkaoset, hevder Petter Tønsberg, salgssjef i TomTom Norge.

Alle kan få tilgang til TomTom Traffic Index og hvordan byene rangeres på www.tomtom.com/trafficindex

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS