Du er her

  • Hjem
  • /
    Bare rene busser i London sentrum

Bare rene busser i London sentrum

Fra og med neste høst vil to London-bussruter til bli trafikkert utelukkende med elektriske busser. Det betyr ytterligere 51 helelektriske busser i tillegg til de 22 som vil være i drift i løpet av inneværende år.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Dette opplyser Transport for London (TfL) i en pressemelding. Det er rutene 507 og 521 som skal elektrifiseres og trafikkeres med én-etasjes, elektriske busser. Selskapet Go Ahead har etter en anbudsrunde fått den femårige kontrakten på å operere disse to rutene.

Hvem som skal levere bussene, er ennå ikke avgjort, men meldingen kommer i forbindelse med at to elektriske busser av typen i2e fra den spanske produsenten Irizar nylig ble satt inn i vanlig drift i London.

Innen 2020 skal alle de 300 én-etasjes bussene som trafikkerer sentrale London være utslippsfrie – enten elektriske eller hydrogendrevne. Alle de 3000 dobbeltdekkerne som brukes i sentrum, skal ha hybrid-teknologi.

Men det pågår også forsøk med elektriske dobbeltdekkere. Londons fargerike ordfører, Boris Johnson, opplyste nylig at det i oktober i år vil bli satt i gang prøvedrift med spesialkonstruerte, elektriske busser med to etasjer. Da vil det totale antallet elektriske busser i drift i London ha kommet opp i 22 ved utgangen av året.

Det understrekes i pressemeldingen at satsingen på forurensningsfrie busser har sammenheng med innføringen av ultra-lavutslipssonen som blir innført I London sentrum I 2020 – angivelig det mest ambisiøse tiltaket av sitt slag, i kampen for bedre luftkvalitet, noe sted i verden.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS