Du er her

  • Hjem
  • /
    Bruke bil, men ikke nødvendigvis eie bil

Bruke bil, men ikke nødvendigvis eie bil

LITT AV HVERT. Mange forbrukere i Europa og Asia er innstilt på at de i løpet av det kommende tiåret vil ha tilgang til bil på andre måter enn selv å eie bil, viser en rapport fra mobilitetsaktøren Avis Budget Group.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Den nye rapporten er basert på spørreundersøkelser med i alt vel 14 000 deltagere i 16 markeder i Europa og Asia – inklusive det norske, svenske og danske.

Avis Budget Group Norway skriver i en nyhetsmelding i dag at «en tredjedel av de spurte (68 %) mener det i løpet av det neste tiåret ikke lengre vil være egen bil som er den mest populære måten å få tilgang til bil.»

Videre i meldingen heter det at «halvparten av de spurte (54 %) er forberedt på å gi opp bileierskap og basere seg på langtidsleie, on-demand tjenester eller abonnementsløsninger.»

Av de spurte i undersøkelsen skal 77% ha rapportert at de eier en bil selv.

Om de som ble spurt i Norge forteller nyhetsmeldingen at 80 prosent oppga sparte penger som motivasjon for eventuelt å gå bort fra eget bileierskap, mens åtte prosent oppgav miljøfaktorer som motivasjon.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS