Du er her

  • Hjem
  • /
    Dansk blikk på fremtidens transport

Dansk blikk på fremtidens transport

LITT AV HVERT: Selvkjørende biler, førerløse tog, eldrevne sykler … Verden forandrer seg, og i Danmark er transportforsker og TØI-tilknyttede Niels Buus Kristensen utpekt som leder av en ekspertgruppe som skal levere anbefalinger om hvordan landet bør klargjøre seg for fremtidens transport.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har nedsatt ekspertgruppen, som forventes å kunne levere en endelig rapport innen utgangen av 2017.

Gruppen består i utgangspunktet av seks personer, men ministeren signaliserer at den etterhvert kan bli utvidet.

Lederen, Niels Buus Kristensen, er kjent for å ha mange jern i ilden. Han sitter eksempelvis i det danske Klimarådet og i styret for Oslo-baserte Transportøkonomisk institutt (TØI), der han også er forskningsleder på deltid.

Transportminister Ole Birk Olesens departement poengterer at selvkjørende biler, førerløse tog, eldrevne sykler, delingsøkonomi, urbanisering samt endrede atferds- og familieformer bare er «noen av de elementer det skal tas høyde for når fremtidens transport skal planlegges.»

Ministeren håper at «ekspertgruppen kan bidra med å utpeke både utfordringer og muligheter, slik at vi har det best mulige grunnlag for å utvikle gode og effektive transportløsninger for danskene.»

Hans departement understreker at det i Danmark i årene fremover skal treffes beslutninger om «noen meget store investeringer som kommer til å rekke langt ut i fremtiden.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS