Du er her

  • Hjem
  • /
    Dansk giv mot høyresvingulykker

Dansk giv mot høyresvingulykker

Selv i Danmark, sett som et land med god tilrettelegging for syklister, er høyresvingulykker med syklister involvert et velkjent fenomen. Nå tar danske myndigheter et nytt tak for å forhindre slike ulykker.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Vejdirektoratet melder at 10 danske kommuner er utvalgt til å motta penger til tiltak som kan gjøre kryss mer sikre for syklister.

De aktuelle tiltakene inkluderer tilbaketrukne stoppstreker for bilister, blå sykkelfelt og tidligere grønt lys, såkalt før-grønt, for syklister enn for bilister.

Pengene skriver seg fra en pott på halvannen million danske kroner, ikke nok til at det blir utdeling til alle kommunene som har søk.

Marianne Foldberg Steffensen, leder for direktoratets avdeling for trafikksikkerhet og sykling, forklarer at «vi har lagt vekt på at midlene blir brukt til tiltak som vi vet har en god effekt mot høyresvingulykker.»

Parallelt med å annonsere de nye tiltakene, offentliggjør Vejdirektoratet resultatene av en undersøkelse som har tatt for seg høyresvingulykker i Danmark i årene 2006–2015.

Her fremkommer det at i alt 198 syklister omkom eller ble skadet i høyresvingulykker i løpet av de 10 årene.

Det fremkommer også at høyresvingulykkene i stor grad inntraff i firbente, signalregulerte kryss i byer og at hoveddelen av ulykkene skjedde i dagslys og på tørt føre.

 

Tilbaketrukket stoppstrek for bilister gjør det enklere for dem å se syklister som venter på grønt lys. Ill. Vejdirektoratet.

 

Blått sykkelfelt gjennom krysset minner bilister om at de skal være oppmerksomme på syklister, som bilister har vikeplikt for. Ill: Vejdirektoratet.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS