Du er her

  • Hjem
  • /
    Dansk hjelmplikt for elsparkesyklister ut på høring

Dansk hjelmplikt for elsparkesyklister ut på høring

NYHET: Spørsmålet om obligatorisk bruk av hjelm under kjøring på elsparkesykkel i Danmark sendes nå ut på offentlig høring, etter initiativ fra transportminister Benny Engelbrecht.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Engelbrecht har lenge sett hjelmplikt for elsparkesyklister som aktuelt og melder denne uken at han har bedt den offentlige enheten Færdselsstyrelsen om å sende spørsmålet ut på høring.

Endringene Engelbrecht går inn for vil ifølge hans departement bety hjelmplikt også ved bruk av selvbalanserende kjøretøyer og motoriserte skateboards.

Departementet poengterer i en pressemelding at den aktuelle hjelmplikten også vil gjelde for brukere av utleie-elsparkesykler.

«Det er dessverre fortsatt altfor mange som kommer galt av sted på elsparkesykler», sier ministeren selv. «Derfor ser jeg gjerne at det fremover skal være lovpliktig å bære hjelm i forbindelse med kjøringen.»

Han tilføyer at han gleder seg til en åpen debatt og til mulige «andre ideer om hvordan vi kan få snudd utviklingen.»

Med blikket spesielt på utleie-elsparkesyklene sier han at «dessverre ser vi at de ofte blir brukt til transport i nattelivet, hvor det også ofte er alkohol involvert.»
 

Aktuell lesing:

Danmark: Elsparkesykkelen – få regelbrudd, men høy risiko

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS