Du er her

  • Hjem
  • /
    Dansk satsing på klimavennlig asfalt

Dansk satsing på klimavennlig asfalt

LITT AV HVERT: Ny asfalt som legges på statlige danske veier neste år skal være av den klimavennlige typen, melder Transport- og Boligministeriet.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Beslutningen om dette er tatt på bakgrunn av en rapport fra Vejdirektoratet som viser at den aktuelle typen asfalt medfører redusert rullemostand og dermed redusert drivstofforbruk, med reduserte CO2-utslipp som resultat.

Rapporten viser også at den klimavennlige asfalten gir redusert støy fra veitrafikken, at den er godt holdbar sammenlignet med andre asfalttyper og at den ikke går på trafikksikkerheten løs.

Vejdirektoratet har tidligere testet den klimavennlige asfalten på fire veistrekninger.

Ministeriet skriver i en nyhetsmelding at Vejdirektoratet vil bli bedt om å legge klimavennlig asfalt neste år i den takt direktoratet uansett hadde planlagt å fornye asfaltdekket.

Dessuten vil transportministeren ifølge meldingen arbeide for at det også etter 2020 blir satset på klimavennlig asfalt.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS