Du er her

  • Hjem
  • /
    En dør på gløtt for lastebiler i kollektivfelt

En dør på gløtt for lastebiler i kollektivfelt

LITT AV HVERT: Gitt at Statens vegvesen sier OK, kan Østfold ifølge Norges Lastebileierforbund (NLF) få landets første prøveordning for lastebilkjøring i kollektivfelt.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Et forslag om en slik prøveordning er lansert av NLF og innebærer lastebilkjøring i kollektivfelt på to strekninger i Fredrikstad.

Regionsjef J. Kristian Bjerke i NLF uttaler på forbundets nettsider i dag at næringsliv og politikere lokalt går inn for prøveordningen og at «nå gjenstår bare godkjenning fra Statens vegvesen.»

Både NLF og andre interesser har fra lang tid tilbake sett økonomiske, miljømessige og trafikksikkerhetsmessige fordeler ved å slippe lastebiler til i kollektivfelt.

Geir A. Mo, adm. direktør i NLF, fastslår at han finner det riktig å la godskjøretøy over en viss størrelse få benytte kollektivfelt.

«En forsinket lastebil kan gi like store ringvirkninger for samfunnet som en forsinket buss. Vi har alltid ment at lastebiler utfører kollektiv varetransport» sier Mo.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS