Du er her

  • Hjem
  • /
    En premiert masteroppgave om bildeling

En premiert masteroppgave om bildeling

LITT AV HVERT: Cyriac George, forsker ved Transportøkonomisk institutt (TØI), er blitt premiert for en masteroppgave han i fjor fikk godkjent ved Senter for teknologi, innovasjon og kultur (TIK) ved Universitetet i Oslo (UiO).

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Premien – som foruten heder og ære består av 40 000 kroner – er vunnet i en konkurranse i regi av Kunnskap Oslo, som er en samarbeidsallianse mellom Oslo kommune og flere kunnskapsmiljøer i hovedstaden.

I sin transportrelaterte masteroppgave har Cyriac (35) sett nærmere på bildeling og mobilitet i Oslo, eller som det fremgår mer nøyaktig av oppgavens tittel:

«User Adoption of Innovations in a Sustainability Transitions Context: A Practice Theory Analysis of Car Sharing and Urban Mobility Behavior in Oslo».

Masteroppgaven ble utarbeidet I tilknytning til det TØI-ledede prosjektet TEMPEST.

Ikke eneste premievinner

Vel, Cyriac var ikke alene om å vinne en pris i konkurransen, for det var i utgangspunktet bestemt at tre masteroppgaver levert i 2017 av masterstudenter skulle premieres med hver 40 000 kroner, dessuten at ett forskningsarbeid publisert i 2017 av en vitenskapelig ansatt skulle premieres med 100 000 kroner.

De to andre masteroppgavene som ble premiert:

Hannah Eline Ander (UiO) med oppgaven «Et ubehagelig mangfold: En studie av mangfold og inkludering som mål for Olafiagangen som offentlig rom på Grønland», og Simen A. Skaare Johnsen og Bjørn Tore Furnes (OsloMet) med oppgaven «Betydningen av Oslo kommunes tilstedeværelse i det ordinære bruktboligmarkedet for leiligheter».

Det premierte forskningsarbeidet:

Bente Ailin Svendsen (UiO) med artikkelen «The Dynamics of Citizen Sociolinguistics» samt utstillingen «Oslo sier».

En amerikaner i Oslo …

TØI-forsker Cyriac, nå bosatt i Oslo med sin norske kone og deres to gutter, er opprinnelig fra Bronx i New York City.

Han har fra tidligere år en mastergrad fra New Dehli i international relations og en mastergrad i education fra New York City – nå påplusset med en tredje mastergrad, fra Oslo, i teknologi, innovasjon og kunnskap.

Fra tiden før han kom til TØI kan Cyriac skilte med blant annet å ha vært skolelærer i New York City og kommunikasjonsrådgiver i FN-systemet i Roma.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS