Du er her

  • Hjem
  • /
    En pris å konkurrere om

En pris å konkurrere om

LITT AV HVERT: Samferdselsdepartementet inviterer landets fylkeskommuner til hver å nominere opptil to kommuner til konkurransen om å bli «Årets trafikksikkerhetskommune 2018».

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

For syvende gang skal departementet nå i 2018 dele ut prisen «Årets trafikksikkerhetskommune».

Prisen er tidligere tildelt Kvinesdal (2017), Ski (2016), Alta (2015), Bodø (2014), Austrheim og Lindås (delte prisen i 2013) og Nøtterøy (2012).

«Lokalt trafikksikkerhetsarbeid er viktig for å få ned tallet på antall drepte og hardt skadde i trafikken», sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

«Her er kommunene viktige aktører. Vi vil derfor hedre kommuner som utmerker seg i trafikksikkerhetsarbeidet, og løfte dem frem som forbilder til inspirasjon for andre.»

Prisen for 2018 er på én million kroner. Den skal ifølge departementet gå til en kommune «som kan vise til godt trafikksikkerhetsarbeid og til gode planer for videre arbeid. Kommunen må ha en trafikksikkerhetsplan, hvor blant annet sikring av skoleveiene inngår.»

Statens vegvesen administrerer ordningen, mens Samferdselsdepartementet skal ta den endelige beslutningen i samråd med Kontaktutvalget for trafikksikkerhet.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS