Du er her

  • Hjem
  • /
    Et belgisk TV-blikk på norsk elbil-politikk

Et belgisk TV-blikk på norsk elbil-politikk

Mange intervjuer og mye filming for journalist Caroline Hick og kameramann Nicolas Sarno fra det belgiske kringkastingsselskapet RTBF når de er på et raskt besøk i Oslo – for å lage et TV-nyhetsinnslag om norsk elbil-politikk.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

TV-teamets besøk inngår i rekken av eksempler på at nyhetsmedier – foruten bilfolk, forskere, politikere og mange andre – fra fjernt og nært i verden kommer til Norge for å se nærmere på landets elbil-politikk.

Journalisten fra franskspråklige RTBF (Radio Télévision Belge Franchophone) viser overfor Samferdsel til elbilenes store andel av den norske bilparken og sier at «Norge er det landet som er mest avansert på dette feltet.»

I Belgia som i mange andre land, poengterer Hick, diskuteres det hvordan samfunnet kan og bør innrette seg for å håndtere den motoriserte transporten i miljø- og klimasammenheng.

I formiddag intervjuet hun forsker Lasse Fridstrøm, en av dem ved Transportøkonomisk institutt (TØI), for ikke å si i hele Norge, som vet mest om norsk elbil-politikk og hvordan den fungerer i praksis.

Fridstrøm, forøvrig en mann som lar seg intervjue på fransk, sier til Samferdsel at den belgiske journalisten var opptatt ikke minst av skattefordelene norske elbileiere nyter godt av og hvorvidt slike fordeler kan anvendes i andre land.

«I dag er det vanskelig for land uten høye bilavgifter å innføre like kraftige incentiver som dem vi har i Norge,» sier Fridstrøm, «men etter hvert som elbilene blir billigere i produksjon, kan man kanskje klare seg med mindre drastiske virkemidler, også i et land som Belgia.»

Blant de øvrige som står på det belgiske TV-teamets intervjuliste i Oslo er folk i Norsk elbilforening, klima- og miljøminister Vidar Helgesen og et antall elbileiere.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS