Du er her

  • Hjem
  • /
    Et britisk løft for el-varesykkelen

Et britisk løft for el-varesykkelen

LITT AV HVERT: I enda et utspill for å gjøre transportsektoren grønn, frister den britiske regjeringen med økonomisk drahjelp til distributører som vil sette vekk den tradisjonelle varebilen til fordel for el-lastesykler.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Pengepotten til dette formålet er på forholdsvis beskjedne to millioner pund. Transportdepartementet meldte denne uken at det vil komme tilbake til hvordan pengene skal fordeles.

Eldre varebiler som står for lokal varedistribusjon, og da er det helst snakk om dieseldrevne varebiler, er ifølge departementet en betydelig årsak til trafikkork og skadelige utslipp.

Jesse Norman, statssekretær med ansvar for lavutslippskjøretøyer, sa at «støtte til el-lastesykler vil bidra til å sikre at Storbritannia leder an i utviklingen og innfasingen av fremtidens teknologier.»

Departementet poengterer at en voksende handel via internett har medført en voksende bruk av dieseldrevne distribusjonsvarebiler.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS