Du er her

  • Hjem
  • /
    Et flertall uten refleks

Et flertall uten refleks

LITT AV HVERT: Det er for folkelærdom å regne at bruk av refleks i mørket bidrar til trafikksikkerheten. Likevel finnes det veldig mange her i landet som dropper refleksbruken.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Trygg Trafikks nyeste reflekstelling viser at andelen nordmenn som bruker refleks i mørket var på 40 prosent i 2017, svakt opp fra 39 prosent i 2016.

«De siste årene har refleksbruken økt sakte, men sikkert. Men når kun 4 av 10 bruker refleks i mørket, så viser dette dessverre at det fortsatt er langt igjen», sier kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk, Ann-Kathrin Årøen. 

Tellingen viser at bare 33 prosent bruker refleks i bygatene, mens 47 prosent bruker refleks langs landeveien. Årøen sier:

«Du trenger refleks også i sentrumsgater. Lys fra butikker og kjøretøy tar så mye oppmerksomhet at du som fotgjenger i praksis blir nærmest usynlig uten refleks.»

I tellingen kom Sogn og Fjordane best ut med 54 prosent refleksbruk, mens Oslo kom dårligst ut med 29 prosent.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS