Du er her

  • Hjem
  • /
    Et nytt kinesisk ja til elbilen

Et nytt kinesisk ja til elbilen

LITT AV HVERT: Etter at Kina lenge har satset store penger på å stimulere elbilens fremvekst, sa landets viseindustriminister Xin Guobin nå i helgen at myndighetene utarbeider en timeplan for stans i produksjonen og salget av bensin- og dieselbiler.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Viseministerens ord ble viderebrakt at nyhetsbyrået Xinhua og kommunistpartiavisen People’s Daily, ifølge internasjonale nyhetsmedier som bidro til å sende dem verden rundt.

Observatører ser nyheten som et nytt og tungtveiende budskap til verdens bilindustri om at den står overfor en annerledes fremtid.

Viseindustriministeren skal selv ha sagt at den aktuelle kinesiske omveltningen vil bety «turbulente tider» for bilindustrien.

Mens Kina ennå ikke har signalisert noe tidspunkt for slutt der i landet på tradisjonelle biler, viser internasjonale nyhetsmedier til at Frankrike og Storbritannia i sommer bebudet stans i salget av bensin- og dieselbiler innen 2040.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS