Du er her

Den positive trenden fortsetter:

Færre omkommer i sommertrafikken

I løpet av juni og juli har 23 mistet livet i trafikken. Det er en tredjedel færre enn i de samme sommermånedene i fjor, viser Vegvesenets foreløpige tall. Tilsvarende utvikling gjelder også for hele 2015 så langt.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Foto Knut OpeideTendensen er klar; det er sikrere på norske veger enn noensinne, fastslår Statens vegvesen i en pressemelding.

- Jeg vil takke alle som har kjørt pent, som har tatt hensyn og som på andre måter har bidratt. Vi har alle et ansvar for å bidra til sikker trafikk, sier trafikksikkerhsdirektør Guro Ranes.

- Det er ingen enkeltårsaker til utviklingen. Men dette er et resultat av et langsiktig, bredt anlagt og kunnskapsbasert arbeid, legger hun til.

Markant nedgang

23 har mistet livet i sommerens to første måneder – mot 36 i fjor og 33 i 2013. 9 omkom i juni, mens foreløpig har 14 mistet livet i juli-trafikken.

I løpet av årets åtte første måneder viser Vegvesenets foreløpige tall 63 har mistet livet på norske veger.

Dette er markant nedgang i forhold til tidligere år. I fjor mistet 93 livet i samme periode, 90 i 2013 og 88 i 2012.

Mot rekordår

Fortsetter resten av 2015 på samme måte som fjoråret sluttet, kan man endte rundt 120 trafikk-drepte.

- Det er historisk lavt. Vi må tilbake til årene like etter krigen for å finne tilsvarende lave tall. Men det er fortsatt stor usikkerhet i forhold til det endelige resultatet, sier Ranes.

Den lange trenden innen trafikksikkerhet er positiv - og det har den nesten sammenhengende vært siden 1970 da det var 560 drepte i trafikken.

- Dersom det målrettede og kunnskapsbaserte arbeidet på bred front fortsetter og ytterligere forsterkes, er det mulig å komme under 100 drepte på et år innen overskuelig framtid. Jeg er glad for at den positive nedgangen. Men dette er langt mer enn tall og statistikk. Bak hver eneste ulykke ligger det skjebner, som vil berøre og prege familier, venner, kollegaer og lokalsamfunn for alltid. Derfor er trafikksikkerhet vår viktigste oppgave, sier Ranes.

Alle må bidra

Trafikksikkerhetsdirektøren lover at Statens vegvesen skal gjør sitt gjennom å bidra til gode sikre veger og tydelig informasjon. Men bilistene må også gjøre sitt.

- Om alle i trafikken hadde holdt fartsgrensen, kjørt etter forholdene, brukt sikkerhetsbelte og ikke minst vært rusfri hadde mange dødsulykkene vært unngått, sier Guro Ranes.

 

2015

2014

2013

2012

Juni

9*

18

16

11

Juli

14*

18

17

13

Sommertall

23*

36

33

24

                                                    

 

 

 

 

 

 

 

                            

 

2015

2014

2013

2012

Årets 7 første måneder

63*

93

90

88

 

 

 

 

 

* = Foreløpige tall pr. 31.07

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS