Du er her

  • Hjem
  • /
    Finsk info-utveksling om trafikkhindre

Finsk info-utveksling om trafikkhindre

Finske myndigheter har utvidet utprøvingen av et smarttelefonbasert system som gjør veifarende i stand til å utveksle informasjon om trafikkhindringer.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Dårlig sikt, dyr i veibanen, ulykker og annet som kan forstyrre trafikken er blant det bilister kan utveksle informasjon om – seg imellom og med et trafikkovervåkingssenter.

Utprøvingen av systemet ble igangsatt på motorveien mellom Helsingfors og Åbo, ble så utvidet til å omfatte flere hovedårer og er denne måneden utvidet til å dekke hele den sørlige delen av Finland.

Myndighetene opplyste at nær ett tusen sjåfører deltok i utprøvingen da den seneste utvidelsen var et faktum, men at det var plass til mange flere og at spesielt yrkessjåfører var ønsket som nye deltagere. 

Yrkessjåfører kjører mye og kan dermed bedre enn andre bidra til informasjonsutvekslingen, poengterte myndighetene.

Utprøvingen av systemet inngår som en del av det EU-støttede NordicWay-prosjektet, som dreier seg om deling av trafikksikkerhetsinformasjon i Finland, Sverige, Norge og Danmark

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS