Du er her

  • Hjem
  • /
    Fisketransport skaper «livsfarlig svineri»

Statens vegvesen:

Fisketransport skaper «livsfarlig svineri»

NYHET: Statens vegvesen ser fiskeribransjen og transportbransjen som ansvarlige for at det på veinettet oppstår «sleipt og glatt føre» som følge av «blodig fiskevann som renner ut fra vogntog.»

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Dette fremkommer i en kronikk signert Kjetil Wigdel, avdelingsdirektør for Utekontroll i Statens vegvesen.

Kronikken bærer tittelen «Livsfarlig svineri» og ble i dag publisert på Vegvesenets nettsider.

«Om vinteren fryser dette vannet til is på vegen og det kan danne store istapper i hekken på vogntogene. Om sommeren kan det føre til sleipt og glatt føre, spesielt for motorsyklister», skriver Wigdel, som fortsetter:

Tilgrising, vond lukt, truende sykdommer …

«Det griser til dekket på fergene og skaper vond lukt på hvileplasser. Det er til fare for andre trafikanter. Ifølge Mattilsynet kan avrenning fra fisketransporter også representere en mulig fare for spredning av fiskesykdommer. Det er rett og slett noe svineri.»

Wigdel opplyser at problemet er tatt opp med interesser bak fisketransportene, men skriver at «så langt har dette dessverre ikke resultert i nevneverdig bedring langs vegene våre.»

Et håp om bedring

I Wigdels vurdering finnes det en ikke veldig kostnadskrevende løsning på problematikken, i form av fiskekasser lignende dem som brukes om bord i fly. 

«Jeg håper dette er det siste året vi må leve med dette problemet langs norske veger. Løsningen finnes allerede!», skriver kronikkforfatteren.
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS