Du er her

  • Hjem
  • /
    Forsøksvis selvkjøring – i Norge

Forsøksvis selvkjøring – i Norge

Regjeringen sender i disse dager ut på høring et forslag til lov om utprøving av selvkjørende kjøretøy på vei.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, for anledningen foran en selvkjørende buss. Foto: Tor Livius Midtbø/SDI en neste omgang vil et lovforslag om slik kjøring kunne bli fremmet for Stortinget kommende vår.

«Det er viktig at vi har et lovverk som ikke stopper teknologiutviklingen, men samtidig ivaretar både trafikksikkerhet, fremkommelighet, datasikkerhet og personvern,» sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

I høringen foreslås at de som ønsker å prøve ut selvkjørende kjøretøy, skal søke om dette og at det kan stilles nærmere vilkår i tillatelsen.

«Ved å åpne for utprøving av selvkjørende kjøretøy i Norge nå, legger regjeringen til rette for utvikling og utprøving av ny teknologi i Norge, og bidrar til å sikre gode konkurranseforhold for norske teknologibedrifter», sier samferdselsministeren.

LES OGSÅ:

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS