Du er her

  • Hjem
  • /
    Frykter ulykkessommer

Statens vegvesen:

Frykter ulykkessommer

Sommeren 2014 har fått en tøff start med foreløpig 15 drepte i juni. I løpet av juni, juli og august frykter Statens vegvesen nærmere 2000 trafikkulykker med over 50 drepte. Hver tredje dødsulykke på norske veger skjer i de tre sommermånedene.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

75 personer mistet livet på norske veger i 1. halvår, som er to flere enn i samme tidsrom i fjor. Det viser Statens vegvesens foreløpige oppsummering. Sommeren 2014 ikke startet veldig bra, men 15 omkomne er mange færre enn det som var vanlig i junitrafikken for få år siden.

- Ulykkene er mange og konsekvensene alvorlige i sommertrafikken. Økt trafikk betyr økt risiko, og alle som ferdes på vegene har et felles ansvar for å bidra til trafikksikkerheten, sier Guro Ranes – som leder trafikksikkerhetsarbeidet i Statens vegvesen.

Hun minner om at hastigheten kan være avgjørende for utfallet av en ulykke:

- Fem prosent fartsøkning gir ti prosent økning i ulykkene og 25 prosent økning i antall døde. Økes farten fra 80 til 93 km/t, dobles risikoen for å bli drept i en ulykke. Det er mange faktorer som spiller inn ved en ulykke. Men en ting kan hver eneste av oss som kjører bil påvirke: farten vi kjører med, sier Guro Ranes.

Tallene er Vegvesenets foreløpige tall.

Les mer mer på www.vegvesen.no

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS