Du er her

  • Hjem
  • /
    Gate- og veiprosjekter i Bergen trekker i langdrag

Gate- og veiprosjekter i Bergen trekker i langdrag

NYHET: Store gate- og veiutbygginger i Bergen blir forsinket. For opprustningen av en sentrumsgate har Statens vegvesen gjentatte ganger meldt om utsettelser. Nå er ytterligere to prosjekter blitt forsinket.

Av OTTO VON MÜNCHOW (TEKST OG FOTO)
Frilansjournalist, Bergen

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Det har lenge vært kjent at ombyggingen av den tidligere travle sentrumsgaten Olav Kyrres gate er forsinket. Prosjektet var opprinnelig forventet å stå ferdig i november 2020.

Nå er det blitt meldt om ytterligere forsinkelser, og gaten vil først bli åpnet i 2021. Datoen vil Statens vegvesen komme tilbake til. Forsinkelsene blir forklart med uforutsette grunnforhold.

Olav Kyrres gate ble stengt i april 2019 for opprusting og for å møte dagens krav til universell utforming.

Før stengingen var gaten den travleste bussgaten i Bergen, en hub for lokale busser i alle retninger ut av sentrum og med omstigning til Bybanen. Nå er all busstrafikk flyttet over på det øvrige gatenettet i sentrum.

For kort tid siden meldte Statens vegvesen at også åpningen av Carl Konows gate skyves ut, fra november i år til mars 2021. 

Gaten er en viktig og travel tilførselsåre til flere bydeler sørvest for sentrum. Også den er utsatt fordi grunnforholdene er dårligere enn først antatt.

Den seneste forsinkelsen dreier seg om Sandslikrysset, som skal forbinde den sørlige delen av Flyplassvegen med E39 mellom Bergen mot Os. 

Her skal det bygges et toplanskryss. Ferdigstillingen er blitt utsatt fra juli neste år til siste halvdel av året.

Årsakene til forsinkelsen er at arbeidet med infrastruktur og omlegging av høyspent-, vann- og avløpsledninger har tatt lengre tid enn Statens vegvesen hadde forventet.


 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS