Du er her

  • Hjem
  • /
    Hjem til Stortinget etter en københavnsk sykkeltur

Hjem til Stortinget etter en københavnsk sykkeltur

LITT AV HVERT: Etter en sykkeltur i København og en orientering gitt av kommunale syklismefagfolk i danskenes hovedstad, reiste Stortingets transportkomité hjem – med noen fakta og tips og erfaringer som kan tenkes å bidra til bedre forhold for syklister i Norge.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Helge Orten, Transport- og kommunikasjonskomiteens leder, sa til Samferdsel før hjemreisen i ettermiddag at han opplevde formiddagens sykkeltur og møte med fagfolkene som «veldig inspirerende.»

I løpet av noen timer plukket komiteen opp mye som i Ortens øyne kan komme til nytte når politikerne skal diskutere eksempelvis byutvikling hjemme i Norge.

Orten presiserte at komiteen under København-oppholdet også hadde en erfaringsutveksling med kolleger fra den tilsvarende danske komiteen.

I president Macrons sykkelspor

Med på sykkelturen i det sentrale København hadde komitémedlemmene med seg Norges ambassadør i Danmark, Aud Kolberg, samt leder Klaus Bondam i det danske syklistforbundet.

København figurerer internasjonalt som en ledende sykkelby, en storby der sykkelen benyttes mye av mange og der det er bedre tilrettelagt for sykling enn i storbyer flest. «De er jo kommet vesentlig lengre enn oss», kommenterte komitéleder Orten.

Det hører med til historien at sykkelturen fulgte omtrent samme rute som den Frankrikes president Emmanuel Macron fulgte, sammen med Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen, under sitt nylige besøk i København.

Ikke bare København på programmet …

Møtet med syklismefagfolkene fra Københavns Kommune fant sted på det nordiske samlingsstedet under denne ukens ITS World Congress Copenhagen 2018, et storarrangement med intelligente transportsystemer (ITS) som tema.

Komiteens besøk på ITS-kongressen ble kort, men Orten mente – på linje med hva samferdselsminister Jon Georg Dale ga uttrykk for under sitt besøk på kongressen tidligere i uken – at ITS er å anse som veldig viktig for utviklingen av effektiv og bærekraftig mobilitet.

Transportkomiteens besøk i København avsluttet en fem dagers reise som har gått til Sveits og Tyskland foruten Danmark.

Under møter, erfaringsutvekslinger og befaringer underveis har komitémedlemmene plukket opp ditt og datt som skulle kunne komme Norge til nytte – og gitt fra seg noe som kan vise seg nyttig for sveitserne, tyskerne og danskene.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS