Du er her

  • Hjem
  • /
    Klarering for Fehmarn-tunnelen

Klarering for Fehmarn-tunnelen

NYHET: Veien til virkeliggjøring av en motorvei- og jernbanetunnel under Fehmarn Belt mellom Danmark og Tyskland synes ytterligere ryddet etter at klager mot prosjektet i ettermiddag ble avvist av en tysk forvaltningsdomstol.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Umiddelbare tolkninger av nyheten fra forvaltningsdomstolen i Leipzig går på at det nå er klart for byggestart også på tysk side, etter at forberedende byggearbeider på dansk side allerede er i gang.

Danmarks transportminister Benny Engelbrecht sier at «med den meget klare tilkjennegivelsen (fra Leipzig-domstolen, red. anm.) ligger det fast at Fehmarn Belt-prosjektet vil bli gjennomført.»

Den rundt 18 km lange tunnelen og tilknyttet infrastruktur ventes å kreve investeringer på langt over 50 milliarder danske kroner.

Någjeldende timeplan sier at tunnelen skal være klar for trafikk i 2029.

 

Aktuell lesing:

Omstridt dansk-tysk tunnel:
Stor usikkerhet om kostnader og trafikkgrunnlag

(med lenker til flere artikler)


 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS