Du er her

  • Hjem
  • /
    Klart for mer fjernbusstrafikk i Danmark

Klart for mer fjernbusstrafikk i Danmark

LITT AV HVERT: En lovendring gjør det mulig for private fjernbusselskaper å tilby flere ruter og avganger enn før i Danmark, melder danske transportmyndigheter.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Den aktuelle endringen i loven om trafikkselskaper ble vedtatt i Folketinget i dag. Den innebærer reduserte avstandskrav til fjernbusskjøring.

Myndighetene ser at det dermed blir mulig å etablere bedre passasjertransporttilbud på eksempelvis strekningene Aarhus–Aalborg, Esbjerg–Odense og Næstved–København.

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet skriver i en nyhetsmelding i dag at allerede eksisterende fjernbusstrafikk er et «suksessrikt og billig transporttilbud» fra private aktører og at spesielt studenter, pensjonister og barnefamilier benytter seg av det.

Transportministeren, Ole Birk Olesen, ytrer håp om at lovendringen vil få private aktører til å tilby flere og kortere ruter og at fjernbussen dermed blir attraktiv for flere enn hittil.

 

Aktuell lesing:

Langdistansebussen vinner fransk terreng

En fremadstormende bussaktør

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS