Du er her

Kommentar:

Kø likevel

Det ble kø likevel. Vegvesenet lovet stans i sprengningsarbeidene langs Mjøsa på E6 for å hjelpe påsketrafikantene frem. Men selv uten de hyppige stengningene av denne hovedpulsåren mellom Nord- og Syd-Norge i inntil 20 minutter om gangen, ble det nesten full stans også palmelørdag.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Av ARE WORMNES
(Tekst og foto)

Om et år skal dette gigantiske vei- og jernbaneanlegget være ferdig. Da skal vi kunne passere den 22 kilometer lange motorveistrekningen mellom Minnesund og Espa (Labbedalen) i 100 km/t, det vil si på under et kvarter. Palmelørdag brukte vi halvannen time! Uten sprengning.

Man gjør seg unektelig noen tanker der man sitter, når en av Norges viktigste veier får trafikkinfarkt eller stenges på grunn av veiarbeider – hvilke verdier er det som settes i spill her, hver dag gjennom flere år fordi man ikke klarer å organisere vei- og jernbanebygging slik at trafikken likevel kommer frem?

Vi vet hva det koster å bygge denne veien og jernbanen, til sammen dreier det seg om vel 10 milliarder blanke kroner, ganske likelig fordelt mellom Statens vegvesen og Jernbaneverket. Men hva de uendelige køene i anleggsperioden koster den enkelte og samfunnet, vet vi ikke. Det må dreie seg om gigantiske summer, det også, blant annet i tidskostnader og miljøkostnader.

«Fellesprosjektet E6 – Dovrebanen» er et gigantisk anlegg i både norsk og internasjonal sammenheng. Men det koster – mye mer enn bare penger!

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS